Aktiviteter med EEF

Boka in vårens aktiviteter med EEF!

EEF anordnar en hel del aktiviteter för både beställare och leverantörer av energitjänster!

Frukostseminarier med Fastighetsägarna Norrköping

Varannan tisdag med start den 2 april hålls frukostseminarium hos Fastighetsägarna MittNord i Norrköping. Dit bjuds fastighetsägare och bostadsrättsföreningar in för att lära sig mer på olika teman inom energieffektivisering. Ledande företag och experter inom de olika temaområdena kommer att ge konkreta tips och råd.

2/4 Energideklaration och energikartläggning
21/5 Minskad energikostnad för tappvarmvatten
28/5 Energieffektivisering i underhållsplaneringen

Seminarierna hålls mellan kl. 8-9, frukost serveras från kl. 7.30.

Frukostseminarier med Fastighetsägarna Stockholm

Varannan torsdag med start den 28 mars hålls frukostseminarium hos Fastighetsägarna Stockholm dit fastighetsägare och bostadsrättsföreningar bjuds in för att lära sig mer på olika teman inom energieffektivisering. Ledande företag och experter inom de olika temaområdena kommer att ge konkreta tips och råd.

28/3 Digitalisering och innovation
11/4 Energieffektivisering av befintliga fönster
25/4 Energistatistik och visualisering
9/5 ”Spara 30% utan investeringar” (teknisk förvaltning)
23/5 Garage – hit går ofta onödig energi
13/6 Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och åtgärder

Seminarierna hålls mellan kl. 8-9, frukost serveras från kl. 7.30.

Energifrukost i Karlskoga

EEF och Energimyndigheten bjuder in industriföretag i Karlskogatrakten till en frukostträff för att hjälpa dem att ta nästa steg mot en mer klimatsmart och kostnadseffektivt produktion.

16/5 07.30-09.30 Karlskoga hotell

Energitjänstenätverket Storsthlm

Vill ni utveckla era energitjänster och bättre tillfredsställa era kunders behov vad gäller klimatsmarta och energieffektiva lösningar? Då är du välkommen till det kostnadsfria Energitjänstenätverket Storsthlm! Energikontoret Storsthlm och EEF bjuder in till ett gemensamt nätverket för att ni ska kunna knyta kontakter för framtida samarbeten och utbyta erfarenheter. Nätverket kommer även att vara en plattform för att presentera nya rön och goda exempel.

Första träffen: Klimatvärdering vid energieffektivisering
Presentation och diskussion

Tid: Tisdag 18 juni, 2019, kl 15.30 – 17.00
Plats: EEF, Ringvägen 100, lokal Spiran i Åhlénshuset

För anmälan hör av er till Mia Simm, Energikontor Storsthlm

[email protected]

Är det något annat du vill ta upp på träffen? Kom gärna med förslag!


Genomförda aktiviteter

EEF firar 10-årsjubileum med årsmöte, Real Estate Core och mingel

Onsdagen den 10:e april bjuder vi in alla våra medlemmar till årsmöte! vi serverar fika från kl.14 sedan drar vi igång kl 14.30 med en föreläsning från projektet Real Estate Core följt av årsmötet. Vi avslutar med bubbel och mingel där ni får möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter med andra medlemmar samt oss på EEF och vår styrelse.

Var? Ringvägen 100, Stockholm
När? 10 april kl. 14.30-16.30

Workshop med Energikontoret Storsthlm

Vill ni bli ännu bättre på att möta era kunders behov?
– Välkommna till en kostnadsfri workshop om affärsutveckling
Under en halvdags-workshop får ni ta del av underlag och råd samt testa konkreta verktyg för hur ert företag kan jobba med affärsutveckling av energitjänster, för att bättre tillfredsställa olika kunders behov. Denna workshop riktar sig till leverantörer av energitjänster: hantverkare och installatörer som säljer energieffektivisering till fastighetsägare, bostadsrättsföreningar eller industrier. Vill du veta mer? Läs inbjudan i sin helhet här.

Anmälan görs via denna länk.

14/3 Energikontoret Storsthlm 09.00-12.00

Energifrukost i Bredaryd

EEF och Energimyndigheten bjuder in industriföretag i Bredarydstrakten till en frukostträff för att hjälpa dem att ta nästa steg mot en mer klimatsmart och kostnadseffektivt produktion.

18/1 07.30-09.30 Bredaryds Wärdshus

Miniseminarier med Fastighetsägarna Stockholm

Varannan torsdag med start den 13 september hålls frukostseminarium hos Fastighetsägarna Stockholm dit fastighetsägare och bostadsrättsföreningar bjuds in för att lära sig mer på olika teman inom energieffektivisering. Ledande företag och experter inom de olika temaområdena kommer att ge konkreta tips och råd.

6/12 Effektreducering för klimatet och din ekonomi

Seminarierna hålls mellan kl. 8-9, frukost serveras från kl. 7.30.

Vill ditt företag delta? Kontakta Mikael Gustafsson, [email protected]

Genomförda seminarier: Energideklaration och energikartläggning, Arkitektonisk gestaltning vid energieffektivisering, Reducering av kall och varmvattenanvändningen, Energieffektivisering i underhållsplaneringen, Energieffektiv belysning & Jämn temperatur i alla lägenheter.

Arbete pågår med att utveckla liknande upplägg tillsammans med representanter för industrisektorn!

Traditionsenligt julmingel med EnergiRådgivarna och EEF

Vi serverar glögg, pepparkakor och tilltugg och pratar om tillväxt, sufficiency, cirkulär ekonomi och självklart andra grubblerier inför julen. Lise Nordin (MP) och Tea Alopaeus (Naturvårdsverket) presenterar en kortversion av utredningen ”Mindre aktörer i energilandskapet – Förslag med effekt”. Vi samtalar även med Mikael Malmaeus (IVL) som arbetat i projektet ”Bortom BNP” tillsammans med KTH och Nils Borg (Borg&Co/eceee) som har funderat kring begreppet ”sufficiency”. Carl Zide (Loop Rocks & Hauly) kommer och pratar om hur digitala verktyg och plattformar omvandlar Sveriges byggindustri och skapar högre lönsamhet och en långsiktigt hållbar tillväxt.

Det kommer också att delas ut pris; ”Årets energirådgivare”, ”Årets framtidsföretag” samt det nyinstiftade ”Hederspriset för energieffektivisering”.

Den 5 december från kl 17.00,  hos Aktea på Munkbron 1 i Gamla Stan, Stockholm

Workshop med Energikontoret i Västernorrland och Länsstyrelsen

Tillsammans med energikontoret i Västernorrland och Länsstyrelsen anordnas en halvdagsworkshops på tema Affärsutveckla med kundanpassade energitjänster. Workshopen riktar sig till företag som hjälper fastighetsägare/bostadsrättsföreningar/industrier att energieffektivisera och ger deltagarna ökad förståelse för kundbehov och verktyg för att bättre möta dessa.

Sundsvall 28 november:

Se fullständig inbjudan här!

Nätverksdag för energibolag med energitjänster

EEF startar nu upp ett nätverk för energibolag som erbjuder energitjänster, eller vill erbjuda energitjänster. Syftet är att vi ska hjälpas åt att utveckla branschens energitjänster, till gagn för kunder, leverantörer och miljön.

Den första nätverksträffen är den 8 november kl 09.30-16.30 hos EEF i Stockholm. 

Vill du/ni delta kontakta Mikael Gustafsson på [email protected]

Nätverket och träffarna är gratis men ni måste vara medlem i EEF. Dock är det fritt att delta på en första träff för att ”prova på”. I dagsläget har vi sju energibolag som medlemmar.

Specialsession på Building Sustainability

Under konferensen Building Sustainability berättar EEF och Stockholm stad om resultaten från projektet Målstyrd energiförvaltning. Datum och tid: 25 oktober kl 11-12, Målstyrd energiförvaltning – en transparent energitjänst för fastighetsägare. Läs mer här!

Plusenergiforum Jönköping

Plusenergiforum i Jönköping hålls för andra året i rad och har denna gång tre teman: Hållbart resande, Hållbara transporter och Energismarta företag och byggnader. Lotta Bångens från EEF modererar Energismarta företag och byggnader och EEF kommer dessutom hålla två föredrag:

Affärsutvecklingsresa mot kundanpassade energitjänster
Ny auktorisation av företag som säljer energieffektivisering

Datum och plats: 18 oktober, Elmia

Läs mer här!

Workshop med energikontoren i Örebro och i Jönköping

Tillsammans med energikontoren i Örebro län och i Jönköpings län anordnas halvdagsworkshops på tema Affärsutveckla med kundanpassade energitjänster. Workshopen riktar sig till företag som hjälper fastighetsägare/bostadsrättsföreningar/industrier att energieffektivisera och ger deltagarna ökad förståelse för kundbehov och verktyg för att bättre möta dessa.

Datum:

Örebro den 18 september: Se fullständig inbjudan här!

Jönköping den 20 september: Se fullständig inbjudan här!

EEF

21 Nov 2018

Senaste inläggen

16 maj 2019

Nu blir det enklare att digitalt ta fram klimatdeklarationer för byggprojekt

För ett år sedan lanserade IVL Svenska Miljöinstitutet ett gratis branschgemensamt verktyg för att beräkna byggnaders klimatpåverkan. Nu presenteras nästa steg i utvecklingen när klimatkalkylen med hjälp av digitalisering blir enklare och mer kvalitetssäker att använda.

Läs mer
29 apr 2019

Europas energi- och klimatplaner behöver inriktas mot Parisavtalet

"Time to pick up the pace!” Detta är huvudbudskapet i rapporten som gavs ut den 15:e april av CAN Europe. Rapporten samlar synpunkter från nationella intressenter angående nationella energi- och klimatplaner (National Energy and Climate Plans, NECP) i 24 olika EU-länder...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019-05-09

Frukostseminarie: ”Spara 30% utan investeringar” (teknisk förvaltning), Fastighetsägarna Stockholm

2019-05-16

Energifrukost för industriföretag i Karlskoga

2019-05-21

Frukostseminarie: Minskad energikostnad för tappvarmvatten, Fastighetsägarna Norrköping

Läs mer