Aktiviteter med EEF

Boka in vårens aktiviteter med EEF!

EEF anordnar en hel del aktiviteter för både beställare och leverantörer av energitjänster!

 

Miniseminarier med Fastighetsägarna Stockholm

Våra miniseminarier tillsammans med Fastighetsägarna kommer att fortsätta även under 2019. Fastighetsägare och bostadsrättsföreningar kommer bjudas in för att lära sig mer på olika teman inom energieffektivisering. Ledande företag och experter inom de olika temaområdena kommer att ge konkreta tips och råd. Mer information om exakta datum kommer inom kort.

 

Energifrukost i Bredaryd

EEF och Energimyndigheten bjuder in industriföretag i Bredarydstrakten till en frukostträff för att hjälpa dem att ta nästa steg mot en mer klimatsmart och kostnadseffektivt produktion.

18/1 07.30-09.30 Bredaryds Wärdshus

 

Workshop med Energikontoret Stockholm

Den 14 mars anordnar vi en halvdags-workshop tillsammans med Energikontoret Stockholm. Den riktar sig till företag som hjälper industrier och fastighetsägare/bostadsrättsföreningar att energieffektivisera. Under den här workshopen kommer vi att jobba med konkreta verktyg kring hur ditt företag kan förbättra sina energitjänster.

Det är gratis att delta, vid intresse redan nu kan man höra av sig till Mikael Gustafsson (EEF). Mer information kommer inom kort.

14/3 Energikontoret Stockholm

 

Genomförda aktiviteter

Miniseminarier med Fastighetsägarna Stockholm

Varannan torsdag med start den 13 september hålls frukostseminarium hos Fastighetsägarna Stockholm dit fastighetsägare och bostadsrättsföreningar bjuds in för att lära sig mer på olika teman inom energieffektivisering. Ledande företag och experter inom de olika temaområdena kommer att ge konkreta tips och råd.

6/12 Effektreducering för klimatet och din ekonomi

Seminarierna hålls mellan kl. 8-9, frukost serveras från kl. 7.30.

Vill ditt företag delta? Kontakta Mikael Gustafsson, [email protected]

Genomförda seminarier: Energideklaration och energikartläggning, Arkitektonisk gestaltning vid energieffektivisering, Reducering av kall och varmvattenanvändningen, Energieffektivisering i underhållsplaneringen, Energieffektiv belysning & Jämn temperatur i alla lägenheter.

Arbete pågår med att utveckla liknande upplägg tillsammans med representanter för industrisektorn!

Traditionsenligt julmingel med EnergiRådgivarna och EEF

Vi serverar glögg, pepparkakor och tilltugg och pratar om tillväxt, sufficiency, cirkulär ekonomi och självklart andra grubblerier inför julen. Lise Nordin (MP) och Tea Alopaeus (Naturvårdsverket) presenterar en kortversion av utredningen ”Mindre aktörer i energilandskapet – Förslag med effekt”. Vi samtalar även med Mikael Malmaeus (IVL) som arbetat i projektet ”Bortom BNP” tillsammans med KTH och Nils Borg (Borg&Co/eceee) som har funderat kring begreppet ”sufficiency”. Carl Zide (Loop Rocks & Hauly) kommer och pratar om hur digitala verktyg och plattformar omvandlar Sveriges byggindustri och skapar högre lönsamhet och en långsiktigt hållbar tillväxt.

Det kommer också att delas ut pris; ”Årets energirådgivare”, ”Årets framtidsföretag” samt det nyinstiftade ”Hederspriset för energieffektivisering”.

Den 5 december från kl 17.00,  hos Aktea på Munkbron 1 i Gamla Stan, Stockholm

 

Workshop med Energikontoret i Västernorrland och Länsstyrelsen

Tillsammans med energikontoret i Västernorrland och Länsstyrelsen anordnas en halvdagsworkshops på tema Affärsutveckla med kundanpassade energitjänster. Workshopen riktar sig till företag som hjälper fastighetsägare/bostadsrättsföreningar/industrier att energieffektivisera och ger deltagarna ökad förståelse för kundbehov och verktyg för att bättre möta dessa.

Sundsvall 28 november:

Se fullständig inbjudan här!

Nätverksdag för energibolag med energitjänster

EEF startar nu upp ett nätverk för energibolag som erbjuder energitjänster, eller vill erbjuda energitjänster. Syftet är att vi ska hjälpas åt att utveckla branschens energitjänster, till gagn för kunder, leverantörer och miljön.

Den första nätverksträffen är den 8 november kl 09.30-16.30 hos EEF i Stockholm. 

Vill du/ni delta kontakta Mikael Gustafsson på [email protected]

Nätverket och träffarna är gratis men ni måste vara medlem i EEF. Dock är det fritt att delta på en första träff för att ”prova på”. I dagsläget har vi sju energibolag som medlemmar.

Specialsession på Building Sustainability

Under konferensen Building Sustainability berättar EEF och Stockholm stad om resultaten från projektet Målstyrd energiförvaltning. Datum och tid: 25 oktober kl 11-12, Målstyrd energiförvaltning – en transparent energitjänst för fastighetsägare. Läs mer här!

Plusenergiforum Jönköping

Plusenergiforum i Jönköping hålls för andra året i rad och har denna gång tre teman: Hållbart resande, Hållbara transporter och Energismarta företag och byggnader. Lotta Bångens från EEF modererar Energismarta företag och byggnader och EEF kommer dessutom hålla två föredrag:

Affärsutvecklingsresa mot kundanpassade energitjänster
Ny auktorisation av företag som säljer energieffektivisering

Datum och plats: 18 oktober, Elmia

Läs mer här!

Workshop med energikontoren i Örebro och i Jönköping

Tillsammans med energikontoren i Örebro län och i Jönköpings län anordnas halvdagsworkshops på tema Affärsutveckla med kundanpassade energitjänster. Workshopen riktar sig till företag som hjälper fastighetsägare/bostadsrättsföreningar/industrier att energieffektivisera och ger deltagarna ökad förståelse för kundbehov och verktyg för att bättre möta dessa.

Datum:

Örebro den 18 september: Se fullständig inbjudan här!

Jönköping den 20 september: Se fullständig inbjudan här!

 

 

EEF

21 Nov 2018

Senaste inläggen

03 jan 2019

”Brist på installatörer slår mot klimatmålen”

Riksdagens mål om halverad energianvändning kräver energirenoveringar och nya energisnåla byggnader. Men brist på utbildade installatörer försämrar kraftigt möjligheten att nå klimatmålen, skriver Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen...

Läs mer
20 Dec 2018

IKSU Spa sparar 30% energi

Svalt i gymmet, varmt i poolen och behaglig luft i hela IKSU Spa. Tillsammans med EEF's medlemsföretag Umeå Energi och Balticgruppen Fastighet byggde Energy Machines en värme-kyla-ventilationslösning som ger bättre inomhusklimat och sparar cirka 30% av energin...

Läs mer

Aktiviteter med EEF

2019

Löpande frukostseminarier med Fastighetsägarna Stockholm

2019-01-18

Industriträff i Bredaryd, Småland

2019-03-14

Workshop med Energikontoret Stockholm

Läs mer